2009. március 7., szombat

Koltai Róbert debütálása a konyhában


Koltai Róbert túl van már száz színházi bemutatón, ötven filmszerepen és hét rendezésen, de a konyhában a Vacsoracsata keretein belül debütált először.

Ennek ellenére nem a lehető legegyszerűbb ételek elkészítését tűzte ki célul – menüválasztása a klasszikus, magyaros ízvilágon alapult.

A bevásárlást egy kisboltban kezdte, ahol az eladó lista alapján keresgélte neki össze a hozzávalókat. Koltai Róbert nehezen tudott választani, ezért a döntést minden esetben a „szakértőre” bízta.

A piacon hasznos tanácsokkal látták el arra vonatkozóan, hogy mivel dobhat fel egy egyszerű lecsót. Volt, aki rizst javasolt, de a művész úr végül a megérzéseire hagyatkozott, és a parasztkolbász-virsli kombináció mellett döntött.

A vacsorát egy barátja lakásában készítette el, ebből kifolyólag még azt a vágódeszkát is a szekrényben kereste, ami a szeme előtt hevert a pulton. Kisebb gondjai akadtak a répaszeleteléssel, és a szagelszívóba is beverte a fejét. Saját bevallása szerint eddig csupán mikróban melegített, így nem lepődtünk meg azon, hogy a tűzhelyet sem tudta begyújtani.

A konyhai malőrök száma itt még nem ért véget. Láthattuk, ahogy nagykanállal próbál sót kiemelni egy kiskanálra méretezett üvegből, de majdnem megtudtuk azt is, hogyan készül az a fahéjas tarja, amit a hozzáértők általában borssal szoktak fűszerezni.

Ahogy azt Valkó Eszter előzetesen megjósolta, a művész úr igazi csárdahangulatot teremtett a terítékkel, amely piros kockás abroszból és szegfűvel kirakott asztaldíszből állt. A vendégek majdnem szomjan haltak az üdvözlőitalként felszolgált borral a kezükben, amit csak akkor ihattak meg, amikor Koltai Róbert – körülbelül negyed óra szavalás után – befejezte a pohárköszöntőjét.

Győzike, a nagy nevettető ezúttal szentimentális oldalát is megmutatta a nézőknek. A házigazda A legtöbb ember ott hibázza el című nótát énekelte el a vendégseregnek, amelynek hallatán Győzőből előtört a zokogás.

Az est fénypontja minden bizonnyal az volt, amikor Robi a Sose halunk meg című filmklasszikusból elénekelte legkedvesebb dalát. Mindenki becsukott szemmel, áhítattal hallgatta őt, és még a művész úr szemébe is könny szökött az előadás során.

A pontozásnál nemcsak a finom vacsorát, hanem a remek vendéglátást is pontozták a meghívottak. Győző a Jóistenhez és a nagyapjához hasonlította a házigazdát, akihez ők öten unokaként mentek látogatóba. Természetesen 10 pontra értékelte a vacsorát, csakúgy, mint a Rippel-fivérek. Szilvi és Eszter kicsit szőrösebb szívű volt, ők 8-8 ponttal jutalmazták Koltai Róbertet, aki 36 pontjával így átvette a vezetést.




Forrás: vacsoracsata.tv


A vacsora receptjei itt találhatóak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése