2009. március 30., hétfő

Hajdú Péter királyi lakomát főzött a Vacsoracsatában


Hajdú Péter nem tud főzni, ennek ellenére egy olyan háromfogásos lakomával kápráztatta el vendégeit, hogy szóhoz sem jutottak az ámulattól.

Ki ne ismerné a tökéletes Hajdú Pétert, aki mindenkit leköröz tehetségével? A népszerű műsorvezető arra adta fejét, hogy bebizonyítsa nemcsak az újságok címlapján mutat jól, hanem a konyhában is.

Szerinte nála jobb házigazda nincs a világon. Igaz főzni nem tud, de bízik benne, hogy szerencséje most sem hagyja cserben.

Péter nagyon különleges menüt választott, mert szerette volna vendégeit lenyűgözni. Az előétel (Szarvasgombás szuflé réteskosárban) annyira jól sikerült, hogy vendégei egy falatot sem hagytak tányérjukon.

A királyi lakoma ellenére, Péter azért követett el hibát, például: nem volt tisztában a szervírozás alapszabályaival. Nem rakott a terítékhez dupla evőeszközt, ami miatt Réka szemrehányást tett.

A főételt (Fokhagymás languszta madársalátával) Erika és Ágica nem ette meg, mivel ők nem szeretik a tengeri herkentyűket. Azonban Rékának és Lacinak annyira ízlett, hogy elárulták, ha Péter ismét vendégül látná őket, biztos nem mondanának nemet.

A desszert (Kanadai juhszirupos mousse) Erika kivételével mindenkinek ízlett, szerinte túlságosan édes volt.

Péter - akinek nem kell a szomszédba menni egy kis önbizalomért -, úgy érzi, ezzel a főzőtudománnyal már szakács műsort is vezethetne és nála jobb házigazda nincs a világon, ám vendégei ezt nem így gondolják. Mert hiába főzött különleges vacsorát, ha egyfolytában csipkelődő megjegyzésekkel bombázta vetélytársait.

Éppen ezért Erika csak 7 pontot, Réka és Ágica 8-at, Laci pedig 9-et adott Péternek. Összesen 32 pontja van.

Péter úgy érzi, szakácstudománya felülmúlhatatlan és hogy ő lesz a Vacsoracsata heti nyertese. Azonban a hét még rengeteg meglepetést tartogat.





Forrás: vacsoracsata.tv

A vacsora receptjei ITT találhatóak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése